OBERT TOT L'ANY  | info@skkayak.com  |  +34 627 433 332 - +34 972 12 11 12

Blog

Setmana Santa a la Costa Blanca

Aquesta propera Setmana Santa anirem a navegar per la Costa Blanca a Alacant i en descobrirem el Parc Natural de Montgó. Veurem els fons marins del Cap de Sant Antoni, entrarem a la famosa Cova de la Tallada a Dénia i degustarem la gastronomia d’aquesta terra tot descobrint-ne la cultura i gent.

  • Sortida: 02/04 Tarda des de SK KAYAK Llançà i punts de recollida.
  • Tornada: 06/04 Tarda des de Dénia cap a Llançà i punts de recollida.
  • Preu: 180€/4 dies navegació.  Inclou (assegurança, monitor, transport)
  • Allotjament: 65€/nit/habitació doble
  • NOTA: Podeu contractar el vostre propi allotjament si així ho desitgeu

montgoFoto de Adrian Scottow obtinguda a Flickr

 PARC NATURAL DEL MONTGÓ 

El Montgó va ser declarat Parc Natural l’any 1987 gràcies als seus valors paisatgístics, flora i fauna. El massís del Montgó s’eleva sobre les planures de Xàbia, Dènia i Ondara i aconseguix una altura màxima de 753 m. sobre el nivell del mar. Les grans parets calcàries definixen la seva fisonomia. La peculiar orografia d’esta zona, amb grans parets i barrancs, a més del seu fort contrast entre els dos vessants, configuren una sèrie d’hàbitats on es pot trobar una variada riquesa natural.

El parc alberga més de 650 espècies vegetals. Això fa que el Montgó sigui una referència botànica de primer ordre. Destaquen, entre els més de 80 tàxons catalogats com rars, endèmics o amenaçats, el Carduncellus dianius o card sant i la Silene hifacensis.

La fauna està lligada a les unitats paisatgístiques i a les comunitats vegetals que s’hi desenvolupen. S’observen aus, com ara la gavina de potes grogues o la gavina d’Audouin, diversos còrvids i rapaços: Àguila caça-perdius, un parell de mussols reials, soliguer popular i falcó pelegrí. També s’hi troben mamífers com la rata cellarda, la rata negra, el conill, el teixó, la geneta, la rabosa i la mostela. Els vertebrats menys freqüents són els amfibis, entre els quals destaquen el gripau comú i el gripau corredor.

El parc Natural del Montgó té un Centre d’Interpretació, on us proporcionaran informació detallada sobre l’entorn del parc.

Leave Reply