OBERT TOT L'ANY  | info@skkayak.com  |  +34 627 433 332 - +34 972 12 11 12

Blog

Trobada caiaquista dels Catalans de l’Alguer: En caiac per la Costa Brava.

Ens va agradar participar en aquesta aventura en caiac per la Costa Brava i per aquest motiu compartim l’entrevista que en Daniel Gras ha fet a en Tore Langella, cap de l’expedició, i que en Daniel ha publicat al seu blog http://www.pescacb.net.

417778_10151352113546876_1039389647_n1

El grup de l’Alguer, Pau  i Narcís  davant SK Kayak.

DEL 28 D’ABRIL AL 2 DE MAIG, NOU CAIAQUISTES CATALANS DE L’ALGUER VAN VISITAR ALGUNS INDRETS DE LA COSTA BRAVA, EN DANIEL GRAS VA INTERCANVIAR IMPRESSIONS AMB EN TORE LANGELLA QUE VA FER-LI UN RELAT DE LA SEVA EXPERIÈNCIA A LA COSTA BRAVA EN UNA BREU ENTREVISTA QUE REPRODUÏM.

D.G. Quants eren en el seu grup?

T.L. Érem nou, cinc homes i quatre dones.

D.G. Quin va ser el motiu de la seva visita a la Costa Brava? Era la primera vegada?

T.L. El motiu de la visita va ser el desig d’un intercanvi d’experiències entre els caiaquistes, català de Catalunya i els caiaquistes, català de l’Alguer. El plaer de navegar en diferents llocs, però familiars. L’amistat amb Narcís Fors (1) que ens ha permès organitzar més fàcilment el viatge i trobar els contactes adequats.
Per a alguns de nosaltres era la primera vegada, altres ja coneixien la Costa Brava, tot i que era la primera vegada per a tots poder palejar junts pel mar de Catalunya.

D.G. El temps no sempre acompanya, ja s’ha demostrat que la Mediterrània és impredictible tan aquí com a l’Alguer, van poder fer totes les visites i excursions programades?

T.L. No tots els viatges s’han fet com estava programat, ja que no estàvem preparats com ho estem a l’Alguer (el motiu es que amb l’avió no ens permet portar tot l’equipament necessari per enfrontar el mar amb mal temps). No vam poder fer el viatge a Palamos a causa del mal temps, però ens les arreglem per fer les proves a la platja de Lloret, un viatge a Cap de Creus i de totes les visites programades a l’interior del país (excepte a casa i el museu Dalí, que es visitarà alguna altre vegada prèvia reserva amb temps).

D.G. El que més els va agradar de la nostra costa? Eren els llocs més espectaculars o diferents del que esperaven?

A l’excursió del 1 de maig vam poder admirar la bellesa de la costa al voltant del Cap de Creus, el meravellós mar i les platges netes. Certament, més enllà de les expectatives.

D.G. Van tenir l’oportunitat de veure dofins, tonyines o altre fauna marina?

Alguns de nosaltres a la platja de Lloret hem tingut la sort de veure el salt d’una tonyina dues vegades. Tots, però, hem estat capaços d’admirar el fantàstic ecosistema al llarg de la costa.

D.G. Ha estat cinc dies intensos però curts crec jo, les ganes de tornar una altra vegada?

Han passat cinc dies molt macos que ni tan sols el mal temps va arruïnar, els dos primers dies no podíem aconseguir entrar a l’aigua, encara que es podia admirar la bellesa de la costa i terra endins per les llargues caminades i visitar ciutats, monuments i museus. El primer de maig per fi vam poder sortir en caiac i admirar la meravella dels penya-segats, el bell color de la mar i la seva transparència increïble, la bellesa de les cales on ens vam aturar.
Tots ens vam anar a casa contents amb aquesta experiència que estem disposats a repetir tan aviat com els compromisos ho permetin.

D.G. Han tingut problemes per llogar caiacs, logística, allotjament, transport o tot era senzill i fàcil?

No vam tenir cap problema. La logística perfecta tant a Lloret com a Cap de Creus. També perfecte l’organització de lloguer de caiac en on en Pau Calero (2) ha fet tot el necessari per navegar correctament. Per al transport es van utilitzar dos cotxes de lloguer i ens trobem viatjant per les carreteres de la Costa Brava i totes les instruccions eren genials.

D.G. En el tema personal ja em van comentar que tothom us ha dispensat un tracte excepcional i van ser ben rebuts i atesos en tot moment, algú a destacar?

Tots van ser molt útils, un agraïment especial a Narcís Fors (1) i el nostre president Tore Langella (3) que van planejar el viatge, la logística, excursions i lloguer d’equips de caiac, gràcies de nou a Narcís que ens van acompanyar i va fer de guia durant tot el viatge amb paciència i professionalitat. Gràcies a la professionalitat de Pau Calero (2) que va organitzar a la perfecció el nostre viatge en caiac. Molt maca la recepció fins i tot a Palamós, on malauradament el clima no ens va permetre aprofundir els coneixements amb els caiaquistes catalans.

D.G.  Ara parlens de l’Alguer, motivans per venir de visita!

Alguer és una petita ciutat de 40.000 habitants a l’hivern i 150.000 a l’estiu. Hi ha un preciós casc antic i una costa molt bonica, especialment al Parc de Capo Caccia, però igualment interessant el tram Alguer-Bosa. A més d’això una altra de les raons per les que ha de venir amb nosaltres es per remar junts, ja que no ha estat possible fer-ho.

(1) Narcís Fors, el guia excepcional i col·laborador de l’expedició, és de Lloret de Mar i és un constructor de Caiacs artesans de fusta, així com pales groenlandeses, canoes, currachs, visiteu la seva web i el coneixereu millor a ell i la seva feina. http://www.belone.net

(2) Pau Calero de SK Kayak va organitzar perfectament la logística de lloguer de caiacs a la zona del Cap de Creus.

(3) Tore Langella es el president del club de caiac de l’Alguer que va organitzar l’expedició i amb qui hem intercanviat impressions per conèixer millor aquests 5 dies per la Costa Brava en aquesta entrevista que us he relatat.

Leave Reply