OBERT TOT L'ANY  | info@skkayak.com  |  +34 627 433 332 - +34 972 12 11 12

Blog

Va de bloggers i caiacs. Part I

Ja fa temps teniem en ment d’escriure sobre bloggers relacionats amb el món del caiac i també, més endavant, sobre aquells que escriuen en concret sobre la pesca en caiac.

No pretenem fer una llista dels més llegits ni dels que puguin ser considerats més importants sinó d’aquells que hi tenim algun tipus de vinculació, els que llegim o els que ens han recomanat els nostres clients i amics.

Així que els hem contactat i els hem demanat que ens expliquessin com va neixer la seva afició, els seus llocs habituals i els preferits per palejar i què és el que més els apasiona d’aquest món. Hem recollit la informació que us presentarem en tres posts.

Aquests són doncs els nostres bloggers…

 

jose_bello

Jose Bello
josebelloseakayaking.blogspot.com.es

Sobre en Jose…

“¿Que porqué navego?…. me sería imposible no hacerlo.”

De formació acadèmica és antropòleg social i treballa professionalment en les àrees en que s’ha especialitzat: comunicació, docència, qualitat i gestió.

Sempre ha estat vinculat al medi natural, tant al mar com a la muntanya, i a les activitats esportives que s’hi desenvolupen. És guia de muntanya, ha competit en MTB i actualment està més centrat en el trail-running.

De totes maneres, la seva principal activitat és el caiac de mar. “Paso en el agua todo el tiempo que puedo! Me encanta navegar, tanto a vela como en kayak.”

Dona classes en Tècnic Esportiu en caiac de mar i col.labora amb clubs i empreses pel desenvolupament de diferents activitats. És guia de caiac de mar per la RFEP, actualment està completant l’acreditació de la especialitat en BCU i a l’abril marxa a Anglesey per al 5 estrelles.

Al novembre el vàrem tenir la sort d’assitir a les seves classes de Metodologia de l’Expedició i Navegació i Meteorologia del curs de Guia de Caiac de Mar (TDII) que organitza la Federació Catalana de Piragüisme.

El blog d’en Jose s’aproxima a una enciclopèdia de caiac 😉 Hi trobem diferents seccions sobre trobades caiaquistes, sobre equipament, navegació, tècnificació, travesses en caiac… Totes elles molt actualitzades i amb continguts propis i originals. Esperem que així segueixi per molt temps!

 

carlos_izquierdo

Carlos Izquierdo
lavidaessilbar.blogspot.com.es

Sobre en Carlos…

En Carlos es a iniciar en el mon del caiac poc després de neixer la seva filla. Disposava de menys temps per anar a escalar i el mar l’hi quedava a només 10 minuts. Va començar amb un caiac de riu, un Prijon Fly, després va venir un Rainbow Laser amb el que va fer la volta en caiac a Formentera, més tard un Prijon Barracuda que amb el que va anar a palejar per Menorca i per rius, com els 200 km del Dordogne que va recòrrer en caiac. Després van venir més i més caiacs: P&H Quest, Valley Nordkapp, Valley Aquanaut… fins que va descobrir la multipropietat de caiacs. Així que ha fet creixer la flota amb caiacs com un Tahe Marina Greenland, un Valley Nordkapp, un Wave Sport EZG 60, un Fluid Big Bang i un Jackson Fun… un col.leccionista de caiacs!

Amant tant de les travesses en caiac de riu com de mar, el passat estiu va fer 100 km pel riu Cabriol en els límits de les províncies de Cuenca, València i Albacete. Ens diu “… y todavía sigo alucinando! Este río no tiene nada que envidiar a otros de fama reconocida como el Tarn, el Lot, o el Ubaye.”

El seu somni amb caiac seria navegar el delta del riu Colorado amb la il.lusió d’avistar algun exemplar de marsopa de Califòrnia (Phocodna sinus) tot i que pensa que això es quedarà amb un somni, esperem que no! Es dona per satisfet amb un capvespre als penya-segats pròxims a Cala de Llucalari a Menorca tot veient el vol nerviós dels coloms davant la presència dels falcons pelegrins.

El que més valora en Carlos son “los compañeros, el paisaje y el entorno. Tengo la suerte compartir mis experiencias en kayak con personas realmente interesantes!”

El seu blog és un recull de fotografies, vídeos, curiositats i conyes divetides al voltant del món del caiac.

 eduard_marques

Eduard Marquès
www.mardamunt.blogspot.com.es

L’Eduard es va iniciar en el caiac de mar l’any 2009 però des de llavors, no ha parat. Entén el caiac com un mitjà de transport que li permet accedir a llocs que per terra es fa difícil d’arribar-hi o fins i tot impossible. Gaudeix amb la perspectiva que es té de la costa i del detall de l’orografia que són únics des del caiac de mar i li agrada descobrir coses noves cada dia a través de la navegació en caiac. Ens diu: “Navegar és com entrar en un museu en el que cada dia que el visites descobreixes noves obres”.

El seu lloc de sortides és el Cap de Creus i concretament la “mar d’amunt”. El nivell tècnic que té és l’adequat per poder garantir unes sortides segures i considera el coneixement de la meteorologia local la garantia més important per la seguretat en la navegació.

Utilitza el seu blog per descriure i difondre les experiències i coneixements de l’entorn que ha anat acumulant també amb l’objectiu de que tothom ho pugui aprofitar. Entén que el coneixement ens porta a l’estima i aquest a la defensa i protecció del territori.

Com podreu veure en el seu blog l’Eduard és tan actiu navegant com publicant i cada mes ens ofereix un bon número d’entrades que ens permeten conèixer a fons l’entorn per on navega i les seves condicions.

 

jaime_fernandez_cid

Jaime Fernández-Cid
www.borrascakayak.blogspot.com

De ben petit va veure un caiac i sempre s’hi va sentir atret tot i que no va ser fins l’any 95 que es va comprar el seu primer caiac de mar. En Jaime és alpinista i muntanyenc, però el caiac li aporta coses que són difícils d’obtenir en altres activitats… el mar, la llibertat, sentir-se autosuficient, el concepte de viatge, l’aventura…

Sol palejar per diferents indrets de la costa gallega i sovint, quan la feina l’hi permet, visita la Costa Brava. Considera aquestes dues costes els dos millors llocs d’Espanya per practicar aquest esport. Del Cap de Creus, l’atrau la seva incomparable bellesa i tots els racons inimaginables i només accesibles en caiac de mar. De Galícia, la seva grandesa, l’oceà obert, les onades, les platges d’infart i els penya-segats més imponents d’Europa.

“Me encantaría palear en el Ártico, sobretodo en el sur, y quizás hacer alguna expedición, en estilo autónomo y esquimal, me apasiona el frío!”

En Jaime porta gairebé 10 anys organitzant la concentració de caiacs de Riaño, que ofereix una oportunitat econòmica i propera de testejar-nos nosaltres mateixos, en condicions dures de fred, gel i navegant de forma autònoma. Al seu blog podeu veure el vídeo de l’edició 2013.

“Del mundo del kayak de mar me gustan muchas cosas pero sin duda hasta ahora, lo que más, las gentes que lo practican.”

En Jaime porta des de l’any 2005 publicant en el seu blog. Tot i que darrerament ha afluixat el ritme de publicació esperem que ben aviat pugui recuperar el ritme i gaudir de les seves aventures.

Doncs bé, fins aquí la primera part. Ben aviat publicarem un nou post amb més caiaquistes bloggers. Si ens voleu fer recomanacions no ho dubteu!

Esperem que us hagi agradat!

Leave Reply