OBERT TOT L'ANY  | info@skkayak.com  |  +34 627 433 332 - +34 972 12 11 12

Blog

Va de bloggers i caiacs. Part II

Fa un parell de setmanes vàrem publicar el primer post Va de bloggers i caiacs i us vàrem prometre que aviat tornaríem amb un segon capítol. Doncs bé, ja ho tenim! En aquesta ocasió hem parlat amb en Rafa Domínguez, amb en Sergi Basoli, amb en Carlos Fadrique, amb en Jorge López i amb en Ruben Adalia. Esperem que us agradi! 

rafa_dominguez

Rafa Domínguez
gurugukayak.blogspot.com.es

En Rafa prové d’una família de tradició marinera. Ens comenta “Mi abuelo fue marinero desde que nació y en casa todos lo fueron. Empezó con la vieja barca de madera pescando al trasmallo y al palangre, al cadufo y al bou, al principio a vela latina y remos, más tarde, adaptando un motor diesel. Cada segundo de su vida lo dedicó al mar, y este le devolvió su parte en forma de pesqueras y sensaciones. Sus tres hijas y sus dos hijos fueron parte de esa relación con el mar día a día, remendando las redes, vendiendo el pescado, pintando la barca… La “dos amigos” fue la segunda casa, la casa flotante.” En Rafa sempre ha viscut el mar de ben aprop, de nen nedant i jugant amb els amics a la platja i més tard, bucejant i descobrint tot el que amaga el fons marí. Amb l’esperança d’arribar a tenir algun dia el seu propi vaixell i anar a solcar els mars, es va treure el títol de patró però malauradament no va poder realitzar el seu somni.

El piragüisme el va descobrir per casualitat i llun del mar, un dia que va llogar un caiac en un pantà per impressionar a la seva filla. A les dues setmanes, ja tenia un caiac dormint al garatge.

La resta, queda escrit en el seu blog, on d’una manera humil i amena intenta reflectir sempre la seva passió per aquest esport, pel medi ambient, per la meteorologia, per la fauna i flora marina, per l’ecologia… “El Mediterraneo me aceptó como navegante y a él le debo cada una de mis salidas.”

En el seu blog podeu trobar gairebé de tot, buscant una lectura amena i de vegades reivindicativa, tenint sempre el mar com a referència.

 

sergi_basoli

Sergi Basoli
www.rumbo-mediterraneo.com

En Sergi Basoli és aventurer de mena, després del seu primer viatge en caiac al voltant de la Península Ibèrica es va proposar fer la volta al Mediterrani. La necessitat de tornar al mar el va dur a preparar el caiac i a sortir del port olímpic de Barcelona el passat 22 de juliol amb l’objectiu de navegar en caiac tots els trams possibles de la costa mediterrània.

Després de 250 dies en Sergi ara es troba a Sardenya. Ens comenta que el viatge el fa per motius personals, aconseguir un lligam més harmònic amb la natura, aprendre de les persones que es va trobant, viure la solitud… Amb aquest viatge també vol conscienciar a les persones del greu estat del Mediterrani i fa entrega d’una carta testimoni a cada un dels ministeris de medi ambient dels paisos que visita per accentuar la importància de la protecció i preservació del nostre mar. Aquests valors estan plenament representats per la ONG Oceana de qui llueix, amb molt orgull, la seva bandera.

Podeu seguir l’aventura d’en Sergi dia a dia al seu blog, val la pena!

 

carlos_fabrique

Carlos Fadrique
diariodekayak.es

Des del primer moment en que ho va probar en Carlos va quedar atrapat per les sensacions de navegar en caiac. “La luz, el olor, el continuo movimiento y la fragilidad que sientes dentro del mar, convierten este deporte en algo especial para mi”. En Carlos ens explica que de seguida va tenir la necessitat d’explicar i compartir les seves experiències i vivències en un blog, fet que també va aprofitar per donar sortida a les seves inquietuts en el món de la fotografia i del disseny web. D’això ja fa 8 anys i el projecte ha anat evolucionant, guanyant-se terreny a les xarxes socials i ha incorporat una nova afició d’en Carlos, el turisme en bicicleta. “Viajar en bici o kayak, con amigos o la familia, es mi sal.”

A la secció Diario de la web hi trobareu relats molt detallats de les vivències en caiac d’en Carlos des de l’any 2006 i a la secció Material ressenyes, també molt detallades, de material relacionat amb aquest món.

 

jorge_lopez

Jorge López
oceanosdelibertad.blogspot.com.es

En Jorge és també un apassionat dels esports i del medi natural. Va estudiar INEF i es va formar com a tècnic en Esports de Muntanya i Guia de Caiac de Mar per la RFEP.

La seva afició al caiac va començar a Astúries a l’edat de 14 anys quan passava els estius practicant la modalitat d’aigües tranquil·les a Trasona. Al llac de la casa de campo de Madrid va estrenar el seu primer caiac per surfejar i, va ser on va conèixer als seus millors amics que van ser els que van introduir a les aigües braves. El freestyle el va portar a adquirir unes destreses tècniques que després li han servit de base per a altres modalitats com el kayaksurf, el kayakpolo, el descens d’aigües braves i ,finalment, el caiac de mar.

Gràcies a l’Ismael Olivar va descobrir el caiac de mar… “Tot un despertar pels sentits, la nostra primera travessa en caiac de mar, precisament a les Illes Cies… millor començament impossible!”, ens explica Jordi.

Astúries és el seu destí favorit i el veurem palejant habitualment per la costa asturiana o per la costa de Huelva. “El caiac de mar en aquest moment de la meva vida és com respirar, és la meva manera d’evadir-me del món i poder gaudir de la solitud en una naturalesa però cada vegada més castigada. Navegar en caiac, m’ajuda a trobar-me amb mi mateix. De vegades m’agrada palejar mar endins, deixar la pala sobre la banyera i contemplar el silenci a tot el meu voltant. Gaudeixo observant cada trosset de roca, cada cala i les tonalitats que el mar i la terra adquireixen amb la llum canviant; sense presses i sense mesurar el temps…”

El seu somni seria viure al costat del mar de nou i, un viatge amb el que gaudiria, seria anar a Alaska i a la Columbia Britànica especialment per poder observar i estudiar a les orques.

En el seu blog podreu descobrir les seves aventures i els seus interessos… En Jorge no para de publicar!

Nota: Volem agrair a l’Eduardo de Kayak Cantabria que ens posés en contacta amb en Jorge. Gràcies Eduardo.

 

ruben_adalia

Ruben Adalia
www.kayakdmar.com

La seva afició al caiac de mar va començar fa uns 15 anys. En Ruben vivia a només 20 minuts del mar i va pensar que podria gaudir d’aquest entorn d’una forma diferent a com ho fa la majoria de gent. Va fer un primer curset d’iniciació i unes quantes sortides guiades i es va convèncer de seguida de comprar el seu primer kayak. Des de llavors, no ha parat de descobrir els racons de la costa catalana. Navega tant en grup com sol, habitualment per la Costa Brava però, a l’estiu, li agrada passar un parell de dies remant per la Costa Daurada, pel seu paisatge i la poca freqüentació.

El millor viatge en caiac que ha fet va ser la travessa per Groenlandia durant 15 dies de forma autònoma i en una natura no humanitzada i espectacular.

A la seva web trobareu un compendi de temàtiques relacionades amb el món del piragüisme, rutes en caiac per Catalunya, tècnica de l’esquimotatge, seguretat, material… i articles escrits per en Ruben o col.laboradors.

 

Doncs amb en Ruben acabem aquest segon post. Al pròxim, que esperem publicar d’aqui uns 15 dies us presentarem uns quants bloggers que a més de palejar tenen com a passió, la pesca. De ben segur que en coneixeu uns quants.

Tornarem aviat!

 

Leave Reply